Antena Meniu Search
x

Video Prelungirea plafonării la alimentele de bază, respinsă de retaileri. Marile magazine vin cu varianta lor de a interveni la preţuri

Deşi Guvernul vrea să continue plafonarea prețurilor la alimentele de bază şi chiar să extindă lista cu produsele vândute la preţ mai mic, se pare că nu a ajuns încă la un acord şi cu retailerii. Prelungirea măsurii care urmează să expire la sfârşitul acestei luni a fost astăzi dezbătută la Ministerul Agriculturii, însă reprezentanţii magazinelor au venit cu o altă propunere.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 17.01.2024, 14:31

Vezi și

Florentina Lazăr, reporter Observator: Retailerii nu par să-și dorească ca Guvernul să prelungească această măsură a plafonarii adaosului comercial la alimentele de baza și au propus, la întâlnirea pe care au avut-o în această dimineață cu ministrul Agriculturii, crearea unui mecanism prin care să nu se mai intervină din trei în trei luni în piață concurențială. Practic, dacă există fluctuații de preț la un anumit produs, să fie intervenit punctual pe acest aliment.

De altfel, sunt mai multe variante de lucru la Ministerul Agriculturii, iar discuțiile și întâlnirile vor continua și în această săptămână cu procesatorii și retailerii pentru a vedea în ce măsură va continuă această plafonare a adaosului comercial. Știm însă foarte clar că Guvernul își dorește să prelungească măsura până la finalul lunii aprilie și chiar să introducă alimente noi consumate în perioada Paștelui pe această lista cu prețuri reduse, iar mielul ar putea fi unul dintre alimentele care ar putea fi adăugate, în perioada următoare, la plafonare.

Așadar, prețul ar putea scădea cu până la 10% și știm că un kg de carne de miel costă, în acest moment, 22 de lei la producători, însă în supermarketuri, prețul este aproape dublu. De altfel, și cozonacul ar putea rămâne pe această listă, potrivit unor surse guvernamentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Prelungirea plafonării la alimentele de bază, respinsă de retaileri. Marile magazine vin cu varianta lor de a interveni la preţuri